Duaları

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dua
  4. »
  5. Mezarlıkta okunacak dua

Mezarlıkta okunacak dua

admin admin -
33 0
Etkili dualar

Konu Başlıkları

Mezarlık ziyaretleri, vefat eden yakınlarımızı anmak ve onlara dua etmek için önemli bir fırsattır. Bu ziyaretlerde okunan dualar ve sureler, hem vefat edenlerin ruhlarına rahmet getirmesi hem de ziyaretçilere manevi bir huzur vermesi açısından büyük önem taşır. . .

Örnek Bir Dua:

“Allahım! (Vefat eden kişinin ismi)’na rahmet et. Günahlarını affet. Kabir azabından koru. Cennetin en güzel köşelerinden birinde ona yer ver. Bizleri de onun şefaatine nail eyle. Amin.” .

KABİR ZİYARETİNDE OKUNACAK DUALAR

Kabir ziyaretinde Bakara suresinin başı ve sonu, Yasin-i şerif, Tebareke, Tekasür, İhlas-ı şerif, Fatiha ya da bilinen sureler okunup ölmüş olan bir kimsenin ruhuna hediye edilir.

Kabir ziyareti yapan bir kimse ayakta, “Esselamü aleyküm, ya Ehle dar-il kavm-ilmü’minin! İnna İnşaallahü an karibin biküm lahikun” der ise sonrasında ise, besmele ile 11 İhlas suresi ve bir Fatiha okur. Ardından, “Allahümme rabbel-ecsadilbaliyeh, vel-ızamin nahire-tilleti harecet mineddünya ve hiye bike mü’minetün, edhıl aleyha revhan min indike ve selamen minni” duasını okumalıdır. .

Mezarlıkta okunabilecek dualardan biri de Yasin suresidir.

Büreyde rivayetine göre Hz. Muhammed, ashab-ı kirama, kabir ziyaret için gittiklerinde şu süreyi okumalarını tavsiye etmiştir:

“Esselamü aleyküm ehled diyarı minel- müminin.Ve inna inşaallahu biküm lahikün. Es’elüllahe lena ve lekümü’l afiyeh.” ..

 

Mezarlıkta Okunabilecek Bazı Dualar ve Sureler:

Fatiha Suresi: Kur’an-ı Kerim’in ilk suresi olan Fatiha Suresi, her namazda okunduğu gibi mezar ziyaretlerinde de okunabilir. Vefat eden kişinin ruhu için bağışlanma dileğinde bulunmak için idealdir.
İhlas Suresi: Allah’ın birliğine ve eşsizliğine işaret eden bu sure, sık sık tekrar edilerek okunabilir.
Felak ve Nas Sureleri: Bu sureler, nazardan, kötü düşüncelerden ve belalardan korunmak için okunur.
Ayet-el Kürsi: Kur’an’ın en büyük ayetlerinden biri olarak kabul edilen Ayet-el Kürsi, Allah’ın gücünü ve kudretini hatırlatır.
Yasin Suresi: Kur’an’ın kalbi olarak kabul edilen Yasin Suresi, genellikle vefat edenlerin ruhlarına hediye olarak okunur.
Rahim Suresi: Merhamet sahibi olan Allah’a yönelerek merhamet dilemek için okunabilir.
Gaflet Suresi: Vefatın ani olduğunu ve dünyanın fani olduğunu hatırlatmak için okunabilir.

Puanla
[Total: 1 Average: 5]

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir