Duaları

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dua
  4. »
  5. Ahidname duası

Ahidname duası

admin admin -
37 0

Konu Başlıkları

Ahidname duası, İslam inancında oldukça önemli bir yere sahip olan ve birçok müminin düzenli olarak okuduğu etkili bir duadır. Bu dua, kulun Allah’a olan bağlılığını ve teslimiyetini ifade ederken, aynı zamanda çeşitli nimetler ve korumalar için de yalvarış niteliğindedir.

Ahidname Duasının Anlamı

Ahidname duası, kelime anlamıyla “ahitname” demektir. Yani kul, bu dua ile Allah’a bir söz vermekte, O’na itaat edeceğine, O’ndan başka ilah olmadığına ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed‘in (sav) Allah’ın elçisi olduğuna inanacağına dair ahidde bulunmaktadır. Bu dua, kulun Allah ile olan bağını güçlendirerek, iç huzur ve mutluluk vermesi amaçlanır.

Ahidname Duasının Faziletleri

Ahidname duasının birçok fazileti olduğu düşünülür. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Allah’a Yaklaşma: Bu dua, kulun Allah’a daha yakınlaşmasına ve O’nun sevgisini kazanmasına vesile olur.
  • Günahlardan Korunma: Düzenli olarak okunan Ahidname duası, kişinin günahlardan korunmasına ve Allah’ın affına mazhar olmasına yardımcı olur.
  • Hayırlı Bir Ömür: Bu dua, kişinin dünya ve ahiret hayatında başarılı ve mutlu olmasına vesile olur.
  • Korku ve Endişeden Kurtulma: Ahidname duası, kişinin kalbinde oluşan korku ve endişeleri giderir ve yerine huzur ve güven verir.
  • Kabir Azabından Korunma: Bazı alimlere göre, bu dua kabir azabından korunmak için de okunabilir.

Ahidname Duasının Ne Zaman Okunur?

Ahidname duası, günün herhangi bir vakti okunabilir. Ancak genellikle sabah namazından sonra, uyandıktan hemen sonra veya yatmadan önce okunması tavsiye edilir. Ayrıca, önemli bir işe başlamadan önce veya sıkıntı anlarında da okunabilir.

Ahidname Duasının Türkçe ve Arapça Okunuşu

Arapça:

“يا الله يا خالق السماوات والأرض، يا عالم الغيب والشهادة، يا الله، إني أعاهدك في هذه الحياة الدنيا أن لا إله إلا أنت، أنت واحد وأنت الصمد، لا شريك لك، وأن محمداً عبدك ورسولك، ولا تكلني إلى نفسي طرفة عين، فإن كلتني إلى نفسي ضللت وعن الحق زلت، ولا أتوكل إلا عليك، وإني أعاهدك أنك لست بخالٍ عن وعدك.”

Türkçe Okunuşu:

“Ya Allah, ya halıküss semavati vel ard, ya alimü’l gaybi veş şehade, ya Allah, innî uahiduka fî hâzihil hayati’d dünya enne lâ ilâhe illâ ente, ente vahidün ve ente’s-samd, lâ şerîka lek, ve enne Muhammeden abdük ve resûlük, ve lâ tukilnî ilâ nefsi tarafate ‘ayn, fe in kelletenî ilâ nefsi dallatu ve anil hakkı zallatu, ve lâ ütevekku lu illa ‘aleyk, ve innî uahiduka enneke leste bi hâlin ‘an va’dik.”

Türkçe Anlamı:

“Ey gökleri ve yeri yaratan Allah’ım, ey gaybı ve şehadeti bilen Allah’ım! Ey Allah’ım, ben bu dünya hayatında senden başka bir ilah olmadığına ahdediyorum. Sen birsin ve ortağın da yoktur. Muhammed (s.a.v.) senin kulun ve rasulündür. Beni, hiçbir halde nefsime başbaşa bırakma, Allah’ım! Eğer beni nefsime bırakırsan, şerre yaklaştırır ve hayırdan uzaklaştırır. Ben hiçbir şeyime güvenmiyorum. Ancak Senin yüce rahmetine güveniyorum. Seninle ahd ediyorum! Şüphesiz ki Sen vaadinden dönmezsin.”

Puanla
[Total: 1 Average: 5]

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir